Tűzgyűrű tanösvény

Természetes és lenyűgöző Badacsony

 

Hatalmas öröm számunkra, hogy a Villa17*** vendégei vagytok, és lehetőségünk van megosztani veletek Badacsony környékének lenyűgöző természeti kincseit. A botanikus túrák, melyeket szervezünk, kiváló alkalmat nyújtanak arra, hogy közelebbről megismerjük a környék vulkanikus örökségét és a természet varázsát.

A Tűzgyűrű tanösvény egy igazi természeti kincsesbánya, ahol a vulkáni jelenségek, a geológiai formációk és a környék növényvilága összetalálkozik, hogy lenyűgöző élményt nyújtson mindazoknak, akik szeretnék felfedezni Badacsony és környékének rejtett szépségeit.

Induljatok el a Szegedy Róza-ház feletti Rózsakő parkolóból, ahol egy izgalmas, mintegy 6 km hosszú körutat járhattok be, felfedezve tíz különleges állomást. A vulkáni tevékenység nyomait követve megismerhetjük a bazaltoszlopok lenyűgöző formakincsét és az egykori bányák lenyomatát. Ez a túra egy utazás a földtörténet mélyére, ahol a természeti csodák a szemünk láttára feltárulnak.

A Badacsony hegy vulkáni kőzete fenséges oszlopok formájában tárul elénk, amelyek lenyűgöző látványt nyújtanak, például a Kőkapu, ami az oszlopok egyik legszebb megtestesülése. A lábánál található kőgörgeteg és a kőfolyás olyan természeti csodák, amelyek elvarázsolnak, ahogy az ember közeledik a Balaton felé.

Az állat- és növényvilág gazdagsága rendkívüli a környéken. Különböző fa- és növényfajok díszítik az erdőket és a sziklagyepeket, míg a madarak közül a hollók, fekete harkályok és kék galambok teszik még különlegesebbé ezt a területet.

Badacsony és környéke nem csupán lenyűgöző látványt nyújt, hanem számos érdekes helyet is rejt magában. A Badacsony tetején található 18 méter magas kilátó például lenyűgöző panorámát kínál a környező tájra. A különleges látványosságok közé tartozik a Kisfaludy-kilátó, melyről gyönyörű panoráma nyílik a Tapolcai-medencére és az azt körülölelő hegyekre.

A Tűzgyűrű tanösvény további kihagyhatatlan állomásai közé tartozik a Rózsakő, ahol már az út kezdetén részesei lehetünk a kő misztikus történetének. A Kőkapu lenyűgöző példája a víz és a szél által formált természeti csodának, melyben a bazaltoszlopok és azok ledőlt, széttöredezett darabjai találkoznak, létrehozva a kőfolyást.

Szeretnénk, ha ez az út a természet csodálatos történetét mesélné el nektek minden lépésnél. Reméljük, hogy élvezni fogjátok ezt a különleges élményt, melyet a Tűzgyűrű tanösvény kínál, és szenvedélyesen fedezitek fel Badacsony varázslatos világát!

Ha bármilyen kérdésetek lenne a túrával vagy a szállással kapcsolatban, kérlek vegyétek fel velünk a kapcsolatot!

Margittai Elemér
Villa17*** Panzió vezető
+36-30/348/7469
villa17badacsony@gmail.com

Köszönjük, hogy a vendégeink vagytok, és reméljük, hogy ezen a kalandos úton találkozunk!